Samospráva zvýšila poplatky za prenosné sklápacie garáže

17.03.2008 Snina

Snina 17. marca (TASR) - Zvýšenie poplatkov za umiestnenie prenosných sklápacích garáží na území mesta Snina o 150 percent zaskočilo viacerých majiteľov.
Zvýšenie ročného poplatku z 2700 na 7000 korún označili na neprimerané. Sninská samospráva eviduje v súčasnosti 189 prenosných garáží. Ich počet sa v posledných rokoch nezmení. V roku 2000 prijali sninskí poslanci dodatok ku všeobecne záväznému nariadeniu, ktorý zakazuje umiestňovanie nových garáží spomínaného typu na verejných priestranstvách a prenášanie existujúcich z jednej do druhej lokality. Zákaz platí aj pri premiestňovaní z jednej do druhej ulice.
Ako potvrdili pre TASR pracovníci magistrátu, zámerom samosprávy bolo odstrániť technicky zastarané a neestetické garáže z mesta. Obyvatelia tak majú iba dve možnosti - buď zvýšený poplatok zaplatia alebo požiadajú o zrušenie garáže. Od začiatku roka zaevidoval magistrát desiatku žiadostí o zrušenie prenosných garáží.
K likvidácii neestetických garáží pristúpila aj humenská samospráva. Na verejných priestranstvách evidujú v Humennom už iba dve takého garáže.
 

Vyberte región